Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Wat is de Mulligan Methode
Het Mulligan Concept is ontstaan in de jaren ’90 als reactie op diverse trends binnen de fysiotherapie en manuele therapie. In die tijd waren passieve technieken en actieve benaderingen de dominante behandelmogelijkheden. Wat het Mulligan Concept uniek maakte, is dat het als eerste deze twee behandelingsbenaderingen met elkaar verbond, resulterend in de Mulligan Methode.
Mulligan Concept
Het Mulligan Concept omvat een combinatie van hands-on en hands-off therapie. Door passieve correcties te combineren met actieve fysiologische bewegingen, wordt de functie van een gewricht snel en pijnvrij hersteld. Het doel van het Mulligan Concept is om mensen volledig pijnvrij te behandelen, waardoor het wordt beschouwd als een veilige en effectieve behandelingsmethode.
Mulligan therapie bij diverse klachten
De Mulligan Methode is effectief bij onder andere de volgende klachten:
- Klachten aan de gehele wervelkolom;
- Klachten aan ieder gewricht in het lichaam;
- Klachten aan uw rug;
- Klachten aan uw nek;
- Klachten aan uw schouders;
- Bewegingsbeperkingen.
De effectiviteit van Mulligan Therapie
De effectiviteit van Mulligan Therapie is onderzocht in verschillende wetenschappelijke studies. Enkele belangrijke bevindingen zijn:
- Snelle Resultaten: Veel patiënten ervaren directe verlichting van pijn en verbetering van beweging.
- Veelzijdigheid: Mulligan Therapie is effectief bij een breed scala aan aandoeningen en kan worden aangepast aan individuele patiëntbehoeften.
- Langdurige voordelen: Naast onmiddellijke verlichting, kunnen de technieken ook bijdragen aan langdurige verbeteringen in gewrichtsfunctie en pijnbeheer.