Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut helpt u bij de behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut zoekt samen met u naar een oplossing om de klacht of blessure op te lossen of te verminderen en ook te zorgen dat deze niet meer terugkomt.

Heeft u een blessure/klacht opgelopen?

  • Tijdens sporten
  • Tijdens werk
  • Na een ongeluk of trauma
  • Door een ziekte of aandoening
  • Door een verkeerde beweging

In dat geval kan de fysiotherapeut u helpen bij het herstel of verminderen van uw klachten.

Fysiotherapie Deventer, Venlo, Rotterdam – QualityFysio

De fysiotherapie bij QualityFysio is onder te verdelen in drie werkwijzen.

  • Adviseren en informeren
  • Begeleiden
  • Behandelen

Adviseren en informeren

De QualityFysio fysiotherapeut geeft u advies omtrent hoe om te gaan met uw gezondheidsprobleem. Er zal onder andere worden uitgelegd, welke bewegingen wel of niet gemaakt kunnen worden om het gezondheidsprobleem te ontzien of om het herstel te bevorderen. Binnen de werkwijze van adviseren en informeren valt ook het preventief aanpakken van gezondheidsproblemen. Door advies van één van de fysiotherapeuten van QualityFysio kunt u zo snel mogelijk uw dagelijkse activiteiten, het sporten en het werk weer hervatten.

Begeleiden

De fysiotherapeuten binnen QualityFysio hebben veel kennis van het bewegingsapparaat en zijn daarmee de uitstekende begeleider tijdens een revalidatieproces. Goede begeleiding tijdens dit revalidatieproces is nodig om geen verkeerde oefeningen uit te voeren, geen herstel belemmerende complicaties te krijgen en optimaal te kunnen revalideren. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van het revalidatieproces nu de inzichten binnen wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat oefentherapie een positieve factor is het gehele proces. Samen met u wordt middels oefentherapie en fysiotherapie naar uw doelstelling op een veilige manier toegewerkt.

Behandelen

De fysiotherapeut Venlo, Rotterdam en Deventer die werkzaam zijn bij QualityFysio, zijn ook opgeleid om manuele handelingen uit te voeren. Manuele handelingen kunnen onder andere mobilisaties, massage en fricties zijn. Door de positieve effecten van oefentherapie is de “hands on” therapie in de laatste paar jaren sterk verminderd. Binnen QualityFysio wordt er altijd naar een optimale balans tussen de handelingen in de behandelruimte en de oefentherapie in de oefenzaal gezocht.

Fysiotherapie Venlo: Nijmeegseweg 8, Venlo – 0649331332info@qualityfysio.nl
Fysiotherapie Deventer: Boreelplein 8, Deventer – 0619931633info@qualityfysio.nl