Aanmelden & verwijzing

Voor het maken van een afspraak kunt U zich tegenwoordig melden bij de fysiotherapeut zonder verwijzing van de huisarts/specialist. U kunt ook vrijblijvend gebruik maken van de inloopspreekuren die op elke locatie worden gehouden.

Door de jaren heen is de aanmelding bij de fysiotherapeut veranderd. Vanaf januari 2006 mag iedereen zonder verwijsbrief van de huisarts of specialist naar de fysiotherapeut. Dit wordt ook wel Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) genoemd. Er vindt regelmatig overleg plaats tussen de fysiotherapeut en de huisarts of specialist, zodat de behandeling optimaal kan verlopen.

 “Vanaf januari 2006 kunt u rechtstreeks zonder verwijzing door naar de fysiotherapeut”

Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut U een screeningsformulier laten invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens, de anamnese en het onderzoek zal de fysiotherapeut beoordelen of uw gezondheidsklacht in behandeling genomen kan worden of dat er eventueel verdere diagnostiek door een specialist is gewenst.

Op elke locatie van QualityFysio vinden er inloopspreekuren plaats, waarbij U vrijblijvend gebruik kan maken van een kort vraaggesprek, onderzoek of adviesgesprek over uw gezondheidsklacht. De fysiotherapeut zal beoordelen of de gezondheidsklacht vanzelf weer over zal gaan of dat er een verdere behandeling gewenst is. De tijden van de inloopspreekuren staan genoemd bij elke locatie.

Tijdens het eerste gesprek is het belangrijk om de volgende dingen mee te nemen:

  • Zorgverzekeringpas
  • ID/Paspoort/Rijbewijs
  • Verwijsbrief (optioneel)
  • Handdoek (optioneel)
 
Fysiotherapie Venlo: Nijmeegseweg 8, Venlo – 0649331332 – info@qualityfysio.nl
Fysiotherapie Deventer: Boreelplein 8, Deventer – 0619931633 – info@qualityfysio.nl
Fysiotherapie Rotterdam: Westzeedijk 387, Rotterdam – 0619632889 – info@qualityfysio.nl